You are currently viewing Lahen Turkoosi 10 vuotta

Lahen Turkoosi 10 vuotta

  • Artikkelin kategoria:Kolumni

Kausi 24-25 on LT:lle juhlakausi. 10 vuotta sitten perustettiin uusi, avoin ja itsenäinen kannattajayhteisö Lahen Pelicansin kannattajatoimintaa edustamaan.

Sitä aiemmin organisoidusta kannattajatoiminnasta vastasi suljettu ryhmittymä Ääriliike Lahti sekä kannattajayhdistys Flying Pelicans Lahti. Uusi toiminta pohjautui (ja pohjautuu yhä) konseptiin, jossa kuka tahansa sai halutessaan tulla jättämään kuuluvan ja näkyvän jälkensä yhteisöön ilman rahaa, jäsenyyksiä tai muita erityisiä vaatimuksia.

Lahen Turkoosin nimen taustalla oli halu tiivistää kannattajatoiminnan olemus yksinkertaiseen, suoraviivaiseen ideaan. Me emme ole keltamustia tai sinioransseja. Me olemme yksi. Me olemme Turkoosi.

Tämän kantavan ajatuksen lisäksi nimestä löytyy myös nyökkäys legendaariselle Mallasjuoman olutmerkille Lahden Sininen. Kyseinen yritys ja sen paikallisuuteen perustuva brändäys tekivät 1900-luvulla Lahtea tunnetuksi mm. näkyvän mainontansa myötä.

LT:n päälogon kilven muoto pohjautuu Lahen ensimmäiseen vuonna 1912 hyväksyttyyn vaakunaan. Juhlakauden kunniaksi LT:n logo on saanut kilpensä päälle arvokruunun, mikä on heraldiikassa yleinen symboli vaakunan yhteydessä. Löytyypä arvokruunu Lahen vuoden 1912 vaakunastakin. Juhlalogossa kruunun ilmeellä viitataan myös edesmenneen Mallasjuoman vanhaan tunnukseen.

Yhteisön tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta. Katsomotoiminta nykyisellään on suhteellisen aktiivista ja puitteet ovat paremmat kuin koskaan. Parannettavaakin tietenkin on, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti toista vuosikymmentä.

Uusia kasvoja ja ääniä tarvitaan aina. Joten tuu ja huua!

LT