2015 Kannattajalta: Reissujen ohareihin ei ole varaa

  • Artikkelin kategoria:Kolumni

Reissujen ohareihin ei ole varaa

Lahen Turkoosi on alkukauden aikana järjestänyt kolme vieraspelireissua. Mukana olleiden määrät varsinkin Hämeenlinnassa ja Kouvolassa olivat jotain aivan fantastista, samoin tunnelma!

Poriinkin päästiin toissa viikolla, vaikka 35 ilmoittautuneesta noin kahdeksan henkilöä jättikin saapumatta bussille. Onneksi mukaan saatiin ”ylläreitä”, ilmoittamatta paikalle saapuneita, jotka puolestaan paikkasivat reissun taloudellista puolta.

Tiedätkö mitä tapahtuu silloin kun vieraspelireissu järjestetään? Minäpä kerron.

Jo muutamaa viikkoa aiemmin varataan bussi, kuljettaja ja pääsyliput. Niiden hinnat määräävät myös jokaisen osallistujan maksettavaksi tulevan reissun hinnan. Hyvällä omallatunnolla voi sanoa, että Pelicans-kannattajien järjestämät reissut ovat viime vuosina olleet varmasti Liigan edullisimmasta päästä, oli järjestäjänä ollut sitten Lahen Turkoosi tai aiemmin Flying Pelicans ja Ääriliike.

Olemme myös pyrkineet tekemään osallistumisesta mahdollisimman joustavaa ja helppoa. Ilmoittautua ja perua voi vielä paria päivää ennen, osallistuakseen ei tarvitse olla minkään sortin jäsen, ennakkomaksuja ei peritä ja kuten Porin reissulla todettiin, voi kyytiin hypätä myös hetken mielijohteesta, vaikka ei olisi ilmoittautunutkaan.

Sonta lentää kuitenkin tuulettimeen siinä kohtaa, jos ennakkoilmoittautumisista ei välitetä.

Usein joudumme maksamaan sen verran pääsylippuja kuin olemme ilmoittautumisten perusteella niitä varanneet, ja kotijoukkue veloittaa ne meiltä jokaista euroa myöten. Bussi ja kuskikaan eivät halpene.

Toisin sanoen jokainen oharit tekevä, joka jättää ilmoittautumisesta huolimatta saapumatta paikalle, aiheuttaa kannattajayhteisölle 20-40 euroa tappiota reissusta riippuen. Hölmöin tilanne on se, että halukkaita lähtijöitä joutuu jäämään täydestä bussista pois, mutta lähdemmekin ohareiden takia matkaan vajaalla linja-autolla.

Jos jokaisella reissulla kahdeksan ilmoittautunutta tekisi lähdön hetkellä oharit, puhuttaisiin kausitasolla tuhansien eurojen tappioista. Sitä tämän touhun talous ei välttämättä kestä.

Eli: ilmoittaudu reissuun tutulla lomakkeella, mutta muista myös peruuttaa ilmoittautumisesi, ellet jostain syystä pääse reissuun!

Vaiva on äärimmäisen pieni, joten sen verran jokainen meistä voi varmasti kunnioittaa tätä kannattajatoimintaa ja sitä, että siellä jossain joku on valmis näkemään vaivan reissun järjestämiseksi. Sama koskee myös bussin siivousta reissun aikana.

Nähään reissuilla! Tarvittavat lomakkeet löytyvät jälleen maanantaista alkaen tapahtumat-välilehdeltä, kun Espoon 2.12. reissun ilmoittautuminen avataan.

Tää on mun jengi.

RV – kannattaja